Moderne dans

Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw als tegenreactie op klassiek ballet. De dansvorm heet daarom 'moderne' dans, omdat het een totale verandering was ten opzichte van klassiek ballet. Bij moderne dans staat het uiten van emoties en gevoelens centraal, maar tegelijkertijd is een goede techniek nodig om het lichaam te kunnen gebruiken alle emoties uit te drukken.

In de balletstudio wordt les gegeven in moderne dans voor kinderen vanaf 7 jaar tot jongvolwassenen. Moderne dans is geweldig om te doen voor iedereen die groot, energiek, expressief en op zeer uiteenlopende stijlen muziek wil leren dansen! Bovendien is deze dansvorm een goede basis voor andere vormen van dans, omdat het een verantwoorde manier van bewegen is, waar techniek en emotie gecombineerd worden.

Iedere les bevat gerichte oefeningen en danscombinaties voor het aanleren van de moderne danstechniek. Daarbij is er veel aandacht voor een goede lichaamshouding en de ontwikkeling van sterke en lenige spieren en wordt ook het creƫren van een persoonlijke bewegingsstijl gestimuleerd.

Deze dansstijl kent een heel scala aan bewegingen. Gebruikmakend van de zwaartekracht zijn er vallende bewegingen, maar ook sprongen, draaien en arm- en lichaamszwaaien zijn ruim vertegenwoordigd.