Nieuwsberichten juli 2018

Nieuw dansseizoen

De balletschool is vanwege de zomervakantie dicht van 1 juli t/m 31 augustus.
Zaterdag 1 september aanstaande gaan de lessen weer van start.

Lesgelden seizoen 2018-2019

Kleuterdans, klassiek ballet, streetdance/hip hop, moderne dans:
leerlingen t/m 15 jaar les van 1 uur: € 30,00 per maand
les van 1¼ uur: € 31,75 per maand
les van 1½ uur: € 33,50 per maand
leerlingen va. 16 jaar les van 1 uur: € 32,25 per maand
les van 1¼ uur: € 34,00 per maand
les van 1½ uur: € 35,75 per maand

Eénmalig inschrijfgeld: € 3,00.
Spitzentoeslag per maand : € 3,00
Presentatiegroep en juniorklas per maand : € 25,75
Bij 2 lessen per leerling per week: € 6,00 korting per maand.
Bij 3 lessen per leerling per week: € 10,00 korting per maand.
(De korting geldt niet voor één les samen met een cursus-les/juniorklas/presentatiegroep)

Cursus

Tapdans: € 73,00 per 10 lessen
Ouder/Peuterdans: € 74,00 per 10 lessen(ouder en peuter)

Betaling lesgeld via automatische incasso

Wilt u zo vriendelijk zijn het lesgeld aan het begin van de maand voor de komende maand per automatische overschrijving die u zelf bij uw bank regelt, over te maken op Rabobank: NL65 RABO 0335640516 of ING: NL54 INGB 0001049364  t.n.v. Balletstudio Mirjam Ouwerkerk, o.v.v. voor- en achternaam leerling.

Leerlingen die een cursus tapdans of ouder/peuterdans volgen, krijgen wel een rekening per mail aan het begin van elke cursus.
Restitutie van het lesgeld is niet mogelijk.

Proefles nieuwe leerling

Iedere nieuwe leerling is van harte welkom een vrijblijvende proefles te volgen. Als de leerling op les wil en de proefles valt b.v.de eerste les van een nieuwe maand, dan hoeft er voor die maand niet het volledige lesgeld te worden betaald, maar nog de resterende lessen van die maand plus het inschrijfgeld. Nieuwe leerlingen krijgen dan van ons een mail met het juiste bedrag voor die maand.

Lesindeling leerlingen

Jeannette, Silvia en ik hebben een nieuwe lesindeling gemaakt.
Bij een lesindeling kijken wij of een leerling in een bepaalde groep goed tot zijn/haar recht zal komen. Bij hele jonge leerlingen wordt bij de lesindeling in eerste instantie het meest naar leeftijd gekeken. Dit omdat zij, wat belevingswereld, fysiek- en concentratievermogen betreft, goed bij hun leeftijdsgenoten zullen passen. Vaak gaat een leerling naar een volgende groep, als ze oud genoeg zijn voor de volgende groep. Al hoeft dat niet perse. Als het voor de leerling beter is, zal er gekozen worden nog niet van les te veranderen.

Als een leerling wat ouder is, gaat hij/zij niet meer vanzelfsprekend naar een groep met oudere leerlingen. De groep waarin de leerling danst, groeit ieder jaar naar een niveau hoger.
Als je ingedeeld bent met dezelfde leerlingen als het afgelopen jaar, betekent dat dus niet dat je op het dansniveau van het vorige jaar zult blijven.
Alleen leerlingen die zo’n dansontwikkeling hebben doorgemaakt, waarvan wij als docenten vinden dat ze het niveau van hun groep zijn ontstegen, gaan naar volgend niveau.

Nieuwe leerlingen in een bestaande groep moeten zich aanpassen aan het niveau van de groep. Het niveau gaat dus niet omlaag als er nieuwe dansers bij zijn gekomen.

Bij hogere dansniveaus is leeftijd van steeds minder belang. Het kan dus voorkomen dat leerlingen niet ongeveer even oud zijn, maar dat hun dansniveau wel goed op elkaar aansluit.

Open lessen

Vanaf zaterdag 1 september t/m vrijdag 14 september zijn er in de lessen in de balletstudio in Hazerswoude Rijndijk en in Alphen a/d Rijn open lessen te volgen.
Nieuwe leerlingen die kennis willen maken met de balletstudio zijn van harte welkom, maar ook als je al bij ons les hebt en je wel eens een andere vorm van dans zou willen proberen, kun je in die periode vrijblijvend één proefles per dansstijl komen doen.
Kijk op het rooster welke les(sen) je zou willen volgen en meld je aan: info@mirjam-ouwerkerk.nl.
Komt het je in die periode niet uit? Laat het me weten, dan kijken we wanneer het wel schikt.

Nieuwe cursus ouder/peuterdans in Hazerswoude Rijndijk

Ouder/peuterdans is op woensdag 9.30-10.15 uur en op 5 september aanstaande start de eerste les.
Tijdens deze danslessen maken kinderen tussen de twee en vier jaar samen met een ouder spelenderwijs kennis met dans/bewegen en muziek door middel van kleine oefeningen en improvisatie.
Na de les is er nog limonade voor de kinderen en koffie of thee voor de ouders.
Kom gezellig een keer meedoen!! Aanmelden kan via e-mail: info@mirjam-ouwerkerk.nl

Lessen voor volwassenen

Heeft u na het zien van de voorstelling van uw zoon of dochter zelf ook zin gekregen om te dansen? Schroom niet en stap over de drempel! U bent van harte welkom een vrijblijvende proefles te komen doen.
Wij hebben voor volwassen verschillende dansstijlen op het rooster staan:
Tapdans op maandag 15:00-16:00 uur in de balletstudio.
Eigen tapdansschoenen zijn niet direct nodig. Wij hebben tapschoenen in verschillende maten te leen. Op verschillende muziekstijlen leer je de tapdanstechniek en tap je snel een klinkende tapdanscombinatie!
Streetdance/hip hop voor volwassenen op dinsdag 20:00-21:00 uur in de balletstudio.
Ook bij volwassenen bestaat de les een actieve warming-up om de spieren warm, lenig, en sterk te maken en wordt er aan de conditie gewerkt en is er veel aandacht voor lichaamsbewustzijn en lichaamshouding. Daarbij worden er danstechnieken aangeleerd. Na de warming up dansen we een danscombinatie waarbij gedanst wordt op verschillende muziekstijlen zoals hip hop muziek, R&B en muziek uit de Top 40.
Klassiek ballet voor volwassenen op vrijdag 9:30-10:30 uur in de balletstudio.
Dat je alleen met klassiek ballet zou kunnen beginnen als je jong bent is een hardnekkig misverstand. Het tegendeel is waar! Ook op volwassen leeftijd is klassiek ballet een prima dansstijl om te leren. De lessen beginnen met oefeningen aan de barre; een stok bevestigd aan de muur, waar je je aan vast kunt houden om de spieren goed op te warmen, een goede lichaamshouding te ontwikkelen en om evenwicht, kracht en lenigheid te trainen. Na de oefeningen aan de barre worden er langzame (adagio) en snelle (allegro) danscombinaties in het midden van de zaal of over de diagonaal gedaan.

Heb je belangstelling voor deze of andere lessen die bij ons op het lesrooster staan? Vraag naar de mogelijkheden en kom mee doen met de open lessen. Email: info@mirjam-ouwerkerk.nl

Nieuw seizoen, nieuwe plannen

2018-2019 lustrumjaar voor de balletstudio

Grote voorstelling

Op 1 maart 2019 bestaat de balletstudio 30 jaar en dat gaan we vieren!
Om te beginnen met onze grote voorstelling in de grote zaal van Theater Castellum in Alphen a/d Rijn.
Alle groepen, van de kleuters tot en met de jong volwassenen, zullen met elkaar het verhaal dansen dat geïnspireerd is op: SJAKIE EN DE CHOCOLADEFABRIEK.

Deze keer is de voorstelling niet in de maand juni. Het theater is dan wegens een verbouwing gesloten.
De data dat wij het theater gereserveerd hebben zijn: vrijdag 29 maart, zaterdag 30 en zondag(ochtend en –middag) 31 maart. Wie in welke voorstelling danst en wanneer de generale repetities zijn, zullen we nog gaan bekijken. Zodra dat bekend is, laten wij het weten.

Feestjes

Na de voorstelling gaan we natuurlijk verder met onze lessen en daarnaast zullen we diverse jubileumdansfeestjes georganiseerd worden. Welke feestjes dat zullen zijn, is nog een verrassing:-)!
Jullie horen van ons!

Kinderuitmarkt

Op zaterdag 1 september is er van 11.00-16.00 uur de Kinderuitmarkt aan de Da Costasingel in Hazerswoude Rijndijk. Er is voor kinderen van alles te doen. Alle leerlingen van de balletstudio uit Alphen en Hazerswoude Rijndijk van harte welkom. Natuurlijk samen met hun ouders en broertjes en zusjes!
Leerlingen van de presentatiegroepen en de juniorklas zullen die dag dansoptredens geven en bij het kraampje van de balletstudio kun je kroontjes knutselen.
Verder is er op de kinderuitmarkt nog van alles te doen. Het is altijd een heel erg leuke dag, dus: kom kijken!

Jaarmarkt in Alphen a/d Rijn

Op woensdag 19 september is wegens de jaarmarkt geen les in Alphen a/d Rijn.
In Hazerswoude Rijndijk gaan de lessen wel gewoon door. Leerlingen uit Alphen zijn op 19 september van harte welkom in de balletstudio in Hazerswoude Rijndijk.

Kijklessen

In de week voorafgaande aan de herfstvakantie, van ma 15 t/m za 20 oktober, zijn ouders, familie, vrienden en vriendinnen van harte welkom te komen kijken.

Herfstvakantie

Wegens de herfstvakantie is er geen les van ma 22 oktober t/m za 27 oktober.

Een fijne zomer en tot in het nieuwe dansseizoen!
Mirjam Ouwerkerk, Jeannette Verberk en Silvia Opstal