Nieuwsberichten juli 2019

Nieuws dansseizoen

De balletschool is vanwege de zomervakantie dicht van 1 juli t/m 31 augustus. Maandag 2 september aanstaande gaan de lessen weer van start.

Lesgelden seizoen 2019-2020

Kleuterdans, klassiek ballet, streetdance/hip hop, moderne dans:
leerlingen t/m 15 jaar les van 1 uur: € 30,00 per maand
les van 1¼ uur: € 31,75 per maand
les van 1½ uur: € 33,50 per maand
leerlingen va. 16 jaar les van 1 uur: € 32,25 per maand
les van 1¼ uur: € 34,00 per maand
les van 1½ uur: € 35,75 per maand
Eenmalig inschrijfgeld: € 3,00.
Spitzentoeslag per maand: € 3,00
Presentatiegroep en juniorklas per maand: € 25,75
Bij 2 lessen per leerling per week: € 6,00 korting per maand.
Bij 3 lessen per leerling per week: € 10,00 korting per maand.
(De korting geldt niet voor één les samen met een cursus-les/juniorklas/presentatiegroep)

Cursus

Tapdans: € 73,00 per 10 lessen.
Ouder/Peuterdans: € 74,00 per 10 lessen(ouder en peuter)

Betaling lesgeld via automatische overschrijving

Wilt u zo vriendelijk zijn het lesgeld aan het begin van de maand voor de komende maand per automatische overschrijving die u zelf bij uw bank regelt, over te maken op
Rabobank: NL65 RABO 0335640516 of ING: NL54 INGB 0001049364
t.n.v. Balletstudio Mirjam Ouwerkerk, o.v.v. voor- en achternaam leerling.

Leerlingen die een cursus tapdans of ouder/peuterdans volgen, krijgen wel een rekening per mail aan het begin van elke cursus.
Restitutie van het lesgeld is niet mogelijk.

Proefles nieuwe leerling

Iedere nieuwe leerling is van harte welkom een gratis en vrijblijvende proefles te volgen. Als de leerling op les wil en de proefles valt bijvoorbeeld de eerste les van een nieuwe maand, dan hoeft er voor die maand niet het volledige lesgeld te worden betaald, maar nog de resterende lessen van die maand plus het inschrijfgeld. Nieuwe leerlingen krijgen dan van ons een mail met het juiste bedrag voor die maand.

Lesindeling leerlingen

Jeannette, Silvia en ik hebben een nieuwe lesindeling gemaakt.
Bij een lesindeling kijken wij of een leerling in een bepaalde groep goed tot zijn/haar recht zal komen. Bij hele jonge leerlingen wordt bij de lesindeling in eerste instantie het meest naar leeftijd gekeken. Dit omdat zij, wat belevingswereld, fysiek- en concentratievermogen betreft, goed bij hun leeftijdsgenoten zullen passen. Vaak gaat een leerling naar een volgende groep, als ze oud genoeg zijn voor de volgende groep. Al hoeft dat niet perse. Als het voor de leerling beter is, zal er gekozen worden nog niet van les te veranderen.

Als een leerling wat ouder is, gaat hij/zij niet meer vanzelfsprekend naar een groep met oudere leerlingen. De groep waarin de leerling danst, groeit ieder jaar naar een niveau hoger.
Als je ingedeeld bent met dezelfde leerlingen als het afgelopen jaar, betekent dat dus niet dat je op het dansniveau van het vorige jaar zult blijven.
Alleen leerlingen die zo’n dansontwikkeling hebben doorgemaakt, waarvan wij als docenten vinden dat ze het niveau van hun groep zijn ontstegen, gaan naar een volgend niveau.

Nieuwe leerlingen in een bestaande groep moeten zich aanpassen aan het niveau van de groep. Het niveau gaat dus niet omlaag als er nieuwe dansers bij zijn gekomen.

Bij hogere dansniveaus is leeftijd van steeds minder belang. Het kan dus voorkomen dat leerlingen niet ongeveer even oud zijn, maar dat hun dansniveau wel goed op elkaar aansluit.

Open lessen

Vanaf maandag 2 september t/m zaterdag 14 september zijn er in de lessen in de balletstudio in Hazerswoude Rijndijk en in Alphen a/d Rijn open lessen te volgen.
Nieuwe leerlingen die kennis willen maken met de balletstudio zijn van harte welkom, maar ook als je al bij ons les hebt en je wel eens een andere vorm van dans zou willen proberen, kun je in die periode vrijblijvend één proefles per dansstijl komen doen.
Kijk op het rooster welke les(sen) je zou willen volgen en meld je aan: info@mirjam-ouwerkerk.nl.
Komt het je in die periode niet uit? Laat het me weten, dan kijken we wanneer het wel schikt.

Nieuw! Cursus ouder/peuterdans in Hazerswoude Rijndijk

Ouder/peuterdans is op woensdag 9:30-10:15 uur en op 4 september aanstaande start de eerste les.
In de lessen ouder/peuterdans danst de peuter van tussen ongeveer 2 en 4 jaar samen met een ouder en maakt zo op speelse wijze kennis met dans en muziek. Het (dans)plezier staat in deze lessen voorop!
Door kleine oefeningen en improvisatie, aansluitend bij de belevingswereld van de peuter, wordt de kinderen lichaamsbewustzijn bijgebracht, de ontwikkeling van de motoriek gestimuleerd en raken zij vertrouwd met bewegen op muziek.
Na de les kunnen de ouders en kinderen nog gezellig koffie/thee en limonade drinken.
Kom gezellig een keer meedoen! Aanmelden kan via e-mail: info@mirjam-ouwerkerk.nl.

Nieuw! Streetdance/hip hop voor kinderen 6-8 jaar

Voor kinderen die thuis altijd aan het swingen zijn op de muziek van de radio, die lekker energiek en enthousiast zijn en niet stil kunnen zitten is er een nieuwe les streetdance/hiphop! Deze les is voor kinderen van 6-8 jaar.
Iedere les is een feestje op bekende hiphop, R 'n B en top 40 muziek.
Streetdance/hiphop is een dansstijl met actieve, energieke en vaak snelle en strakke bewegingen geïnspireerd op de sfeer, tekst en ritme van de muziek. Spelenderwijs en aangepast op de leeftijd, wordt dit alles aangeleerd door middel van een warming up en kracht- en techniekoefeningen. Daarna zijn de leerlingen klaar om aan de slag te gaan met een stoere en hippe danscombinatie.
Dus ben jij die stoere jongen of meisje die dit wel ziet zitten, kom dan na de zomervakantie langs op zaterdag 7 september van 9:45-10:45 in de balletstudio! Ken je nog meer kinderen die zin hebben om te dansen, kom dan gezellig samen!

Mocht het op zaterdag niet kunnen, dan zijn jullie ook welkom in de andere lessen streetdance/hiphop, kijk wel even naar de leeftijd. De andere streetdance lessen zijn te vinden in het rooster.

Lessen voor volwassenen

Heb je na het zien van het dansen van uw zoon of dochter tijdens de voorstelling van 30 maart of bij de kijklessen zelf ook zin gekregen om te dansen? Schroom niet en stap over de drempel! Plezier, gezelligheid en ontspanning door inspanning staan in de lessen voorop!
Je bent van harte welkom een vrijblijvende proefles te komen doen.

Wij hebben voor volwassen verschillende dansstijlen op het rooster staan:

Nieuw! Moderne dans voor volwassenen

Oproep aan alle ouders/verzorgers/kennissen van de leerlingen:
Omdat er de laatste tijd aardig wat vraag naar is geweest starten we volgend seizoen een nieuwe les: moderne dans voor volwassenen!
Moderne dans is een heerlijke dansstijl om te doen voor ieder die van bewegen houdt, fit wil blijven en een uurtje alles los wil laten, zowel fysiek als mentaal!
In deze les dansen we op alle soorten muziek en is plezier, gezelligheid en het genieten van bewegen het allerbelangrijkste.
Moderne dans is een expressieve en actieve maar ook een relaxte, ontspannen en natuurlijke dansstijl waarin aandacht wordt besteed aan een goede lichaamshouding en het ontwikkelen en behouden van sterke en soepele spieren.

“...maar daar ben ik toch te oud voor...of...moet ik dan net als m'n zoon of dochter over de grond rollen?...” Dat zijn bij deze les geen excuses meer! De les is namelijk speciaal voor volwassenen met weinig of geen danservaring en zal niet hetzelfde zijn als een moderne dansles voor kinderen en jongeren.
Dus ben je nieuwsgierig geworden, krijg je als je je zoon of dochter ziet dansen ook de kriebels of wil je gewoon een uurtje tijd en aandacht voor jezelf, kom dan op donderdag 5 september van 20:45-21:45 uur een proefles doen!

Tapdans op maandag 15:00-16:00 uur in de Balletstudio

Tapdans is een swingende dansstijl, waarbij de ijzeren plaatjes onder de schoenen gaaf klinkende ritmes maken.
Door tapdans ontwikkel je je coördinatie, ritme gevoel en krijg je een betere conditie. Bovendien word je er heel erg vrolijk van! Op verschillende muziekstijlen leer je de tapdanstechniek en tap je snel een klinkende tapdanscombinatie.
Eigen tapdansschoenen zijn niet direct nodig. Wij hebben tapschoenen in verschillende maten te leen.

Streetdance/hip hop op dinsdag 20:00-21:00 uur in de balletstudio

Net als de les van de jongere leerlingen bestaat de les voor volwassenen uit een actieve warming-up om de spieren warm, lenig, en sterk te maken en wordt er aan de conditie gewerkt en is er veel aandacht voor lichaamsbewustzijn en lichaamshouding. Daarbij worden er danstechnieken aangeleerd. Na de warming up dansen we een danscombinatie waarbij gedanst wordt op verschillende muziekstijlen zoals hip hop muziek, R&B en muziek uit de Top 40.

Klassiek ballet op vrijdag 9:30-10:30 uur in de balletstudio

Dat je alleen met klassiek ballet zou kunnen beginnen als je jong bent is een hardnekkig misverstand. Het tegendeel is waar! Ook op volwassen leeftijd is klassiek ballet een prima dansstijl om te leren en bovenal heel erg leuk om te doen!! De lessen beginnen met oefeningen aan de barre; een stok bevestigd aan de muur, waar je je aan vast kunt houden om de spieren goed op te warmen, een goede lichaamshouding te ontwikkelen en om evenwicht, kracht en lenigheid te trainen. Na de oefeningen aan de barre worden er langzame (adagio) en snelle (allegro) danscombinaties in het midden van de zaal of over de diagonaal gedaan.

Nieuw seizoen, nieuwe plannen

Kinderuitmarkt

Op zaterdag 7 september is er van 11:00-16:00 uur de Kinderuitmarkt aan de Da Costasingel in Hazerswoude Rijndijk. Er is voor kinderen van alles te doen. Alle leerlingen van de balletstudio uit Alphen en Hazerswoude Rijndijk zijn van harte welkom. Natuurlijk samen met hun ouders en broertjes en zusjes! Leerlingen van de juniorklas, juniorplusklas en de presentatiegroep zullen die dag dansoptredens geven en bij het kraampje van de balletstudio kun je knutselen, geschminkt worden en je verkleden in een kostuum. Verder is er op de kinderuitmarkt nog van alles te doen. Het is altijd een heel erg leuke dag, dus: kom kijken!

Jaarmarkt in Alphen a/d Rijn

Op woensdag 18 september is wegens de jaarmarkt geen les in Alphen a/d Rijn.
In Hazerswoude Rijndijk gaan de lessen wel gewoon door. Leerlingen uit Alphen zijn op 18 september van harte welkom in de balletstudio in Hazerswoude Rijndijk.

Kijklessen

In de week voorafgaande aan de herfstvakantie, van ma 14 t/m za 19 oktober 2019, zijn ouders, familie, vrienden en vriendinnen van harte welkom te komen kijken.

Herftvakantie

Wegens de herfstvakantie is er geen les van ma 21 oktober t/m za 26 oktober 2019.