Docenten

Mirjam Ouwerkerk, Jeannette Verberk en Silvia Opstal zijn de bevlogen docenten van Balletstudio Mirjam Ouwerkerk. Met veel enthousiasme bereiden zij alle leerlingen elk jaar weer voor op de dansvoorstelling aan het einde van het seizoen. De rest van het jaar werken zij met de leerlingen aan het verbeteren van de techniek, aanleren van nieuwe pasjes en instuderen van choreografieƫn.

Mirjam Ouwerkerk

Mirjam Ouwerkerk is de directrice van de balletstudio en heeft de algemene leiding. Als klein meisje wist Mirjam al dat ze later net zo goed wilde worden als haar danslerares Marjolein Briƫr. Ze wist toen zelfs ook al dat ze naar de dansacademie wilde gaan, en dan niet om zelf danseres te worden, maar 'juf', net als haar grote voorbeeld. Zo geschiedde: Mirjam werd in 1983 aangenomen aan de Nel Roos Academie voor de opleiding dansdocent. Hier studeerde ze af met als specialisaties klassiek ballet, jazzdans en kinderlessen. Ook heeft ze nog een vierjarige docentenopleiding voor tapdans voltooid. In 1989 opende Mirjam haar eigen dansschool: "Balletstudio Mirjam Ouwerkerk". De eerste vijf jaar gaf ze nog les in een gymzaal en verschillende buurtzalen. Vanaf september 1994 wordt er les gegeven in het eigen gebouw in Hazerswoude Rijndijk, een oude boerderij die speciaal is omgebouwd tot dansstudio. Vanaf die tijd is het snel gegaan; waar Mirjam begon met een drietal leerlingen is dit aantal inmiddels opgelopen tot ruim 300 leerlingen. Het docententeam is dan ook uitgebreid. Momenteel geven ook Jeannette Verberk en Silvia Opstal dansles.

Jeannette Verberk

Jeannette Verberk stond al als klein peutertje continu te dansen en dat is nooit meer overgegaan. Ze begon als leerling bij Ellen Oosterhoff in Woubrugge en danste als vijfjarige haar eerste rol als clowntje op het podium van de Leidse Schouwburg. In Rotterdam volgde Jeannette de HAVO voor Muziek en Dans, waarna ze van 1994 tot 1998 studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie. Hier studeerde ze af als docent moderne- en folkloristische dans. Tijdens deze studie gaf ze al les bij verschillende balletscholen. Ze geeft nu al meer dan 10 jaar les bij Balletstudio Mirjam Ouwerkerk en heeft onder andere jarenlang de presentatiegroepen geleidt. Inmiddels geeft ze ook les in Amsterdam, waar ze woont.

Docententeam Balletstudio Mirjam Ouwerkerk: vlnr Jeannette Verberk, Silvia Opstal & Mirjam Ouwekerk

Silvia Opstal

Silvia Opstal is de nieuwste toevoeging aan het docententeam. Sinds september 2012 geeft zij les bij de balletstudio. Als enige van de dansdocenten is Silvia niet van jongs af aan al aan het dansen. Zij begon met ritmische gymnastiek maar deed in groep 8, op aanraden van haar basisschool meester, auditie voor het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na drie jaar ging ze naar Lucia Marthas en uiteindelijk de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In 2012 rondde ze deze opleiding af. Tijdens deze studie heeft ze een zeer goede stage bij de balletstudio gelopen en een aantal keren ingevallen. Inmiddels geeft Silvia vier dagen in de week les in de balletstudio en heeft zij sinds september 2014 de leiding over de juniorklas en presentatiegroepen overgenomen van Jeanette.