Voorstellingen

Dans is een podiumkunst en komt het beste tot uitdrukking in het theater. Daarom geeft Balletstudio Mirjam Ouwerkerk met al haar leerlingen elk jaar aan het eind van het seizoen een dansvoorstelling in het theater. Deze voorstelling is het ene jaar een grote voorstelling en het andere jaar een kleine voorstelling. Naast deze jaarlijkse uitvoeringen met de hele balletstudio geven ook de Presentatiegroepen regelmatig een dansvoorstelling. Zowel de Presentatiegroep voorstelling als de kleine voorstelling wordt tegenwoordig gegeven in het Parktheater in Alphen aan den Rijn. Voor de grote voorstelling gaat de Balletstudio naar de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer. Tijdens de voorstellingen laten de leerlingen zien wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd door middel van een originele choreografie, gemaakt door Mirjam, Jeannette en Silvia.

Kleine voorstelling

De kleine voorstelling wordt gehouden in het Parktheater in Alphen aan den Rijn. Elke les groep studeert een dans in die op de dag van de voorstelling aan het publiek wordt laten zien. De dansen zijn een weerspiegeling van wat er dat seizoen is aangeleerd. In elke voorstelling zijn de verschillende dansstijlen die op het lesrooster staan ruim vertegenwoordigd. Eerdere producties van Balletstudio Mirjam Ouwerkerk zijn de tweejaarlijkse uitvoeringen in het Dorpshuis in Hazerswoude Dorp vanaf 1994 en vanaf 2002 in het Parktheater in Alphen aan den Rijn. De kleine voorstelling is op 27 en 28 mei 2016. Meer informatie hierover volgt nog.

Grote voorstelling

Door middel van alle stijlen van dans die op het lesrooster staan laten de leerlingen een verhaal zien waarin alle groepen een rol vertolken. In principe heeft elke groep een eigen rol, maar er zijn ook een aantal leerlingen die door de docenten worden uitgekozen om een hoofdrol te dansen. Zij repeteren ook buiten hun eigen danslessen en in de voorstelling dansen zij een solo of met andere groepen mee. De voorstelling wordt gegeven in de grote zaal van het Stadstheater. Op de dag van de voorstelling worden er twee dezelfde voorstellingen gegeven, een matinee en een avond voorstelling.

Bij de grote voorstelling is veel aandacht voor kostuums, licht en grime. De hulptroepen die achter de schermen in de weer zijn werken ook al maanden voorafgaand aan de voorstelling. Zij bedenken het lichtplan, ruim dertig verschillende soorten kostuums en net zoveel typen grime voor de leerlingen. Het uiteindelijke resultaat is een product van grote omvang; dans, muziek en beeld vormen één groot spektakel waarin iedere leerling haar eigen hoofdrol speelt.

Om meer te weten te komen over hoe het er aan toe gaat bij de voorbereidingen voor de grote voorstelling, lees dan ook onze making of

Eerdere grote voorstellingen van Balletstudio Mirjam Ouwerkerk zijn:

1. "Zon, Zee, Strand", Het Anker, 1991
  2. "Maskers", Leidse Schouwburg, 1993