Voorstellingen

Dans is een podiumkunst en komt het beste tot uitdrukking in het theater. Daarom geeft Balletstudio Mirjam Ouwerkerk met al haar leerlingen elk jaar aan het eind van het seizoen een dansvoorstelling in het theater. Deze voorstelling is het ene jaar een grote voorstelling en het andere jaar een kleine voorstelling. Naast deze jaarlijkse uitvoeringen met de hele balletstudio geven ook de Presentatiegroepen regelmatig een dansvoorstelling. Met al onze voorstellingen treden wij op in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Tijdens de voorstellingen laten de leerlingen zien wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd door middel van een originele choreografie, gemaakt door Mirjam, Jeannette en Silvia.

Kleine voorstelling

De kleine voorstelling wordt gehouden in het Parktheater in Alphen aan den Rijn. Elke les groep studeert een dans in die op de dag van de voorstelling aan het publiek wordt laten zien. De dansen zijn een weerspiegeling van wat er dat seizoen is aangeleerd. In elke voorstelling zijn de verschillende dansstijlen die op het lesrooster staan ruim vertegenwoordigd.

Grote voorstelling

Door middel van alle stijlen van dans die op het lesrooster staan laten de leerlingen een verhaal zien waarin alle groepen een rol vertolken. In principe heeft elke groep een eigen rol, maar er zijn ook een aantal leerlingen die door de docenten worden uitgekozen om een hoofdrol te dansen. Zij repeteren ook buiten hun eigen danslessen en in de voorstelling dansen zij een solo of met andere groepen mee. Op de dag van de voorstelling worden er twee dezelfde voorstellingen gegeven, een matinee en een avond voorstelling.

Bij de grote voorstelling is veel aandacht voor kostuums, licht en grime. De hulptroepen die achter de schermen in de weer zijn werken ook al maanden voorafgaand aan de voorstelling. Zij bedenken het lichtplan, ruim dertig verschillende soorten kostuums en net zoveel typen grime voor de leerlingen. Het uiteindelijke resultaat is een product van grote omvang; dans, muziek en beeld vormen één groot spektakel waarin iedere leerling haar eigen hoofdrol speelt.