In verband met de extra maatregelen van de overheid, afgekondigd vanaf 15 december 2020, hebben we tot de Pasen online lesgegeven. Vanaf dinsdag 6 april geven we buiten les, op onze gewone locaties in Hazerswoude-Rijndijk en Alphen aan den Rijn. Voor de lessen in Hazerswoude-Rijndijk geven we les aan de zijkant naast de balletstudio. We hebben hier een dansvloer neergelegd en een balletbarre gemaakt voor de klassiek balletlessen. In Alphen aan den Rijn wordt op het speelplein van Het Vianova aan de Vroonhoevelaan lesgegeven.

We proberen bij de buitenlessen zoveel mogelijk het normale lesrooster aan te houden, maar in verband met de avondklok en de groepsgrootte van mensen van 27 jaar en ouder zijn er wat aanpassingen voor een paar groepen. De wijzigingen zijn doorgegeven aan de groepen en zijn ook te vinden op de lesrooster pagina.

Net als tijdens onze gewone lessen en de online danslessen is het natuurlijk ook buiten mogelijk om een gratis proefles mee te komen doen.

Gratis proefles aanvragen

Buiten danslessen

Toen tijdens de eerste lockdown duidelijk werd dat we nog niet binnen mochten dansen maar wel buiten, hebben wij dit natuurlijk zo snel mogelijk gedaan. In no-time is er een buitenstudio gemaakt naast de balletstudio in Hazerswoude-Rijndijk, inclusief dansvloer en balletbarre! Ook in Alphen aan den Rijn mochten we op de schoolpleinen dansen waar van de scholen waar we normaal in de gymzaal les gaven. Hier hebben we voor de balletlessen vierkante stukken dansvloer geregeld zodat iedere leerling een eigen stukje vloer had. En wat was het heerlijk om lekker buiten te dansen, soms in de zon en soms met een beetje regen!

Na een periode van online lesgeven, wordt vanaf dinsdag 6 april 2021 weer buiten lesgegeven. Natuurlijk nemen we hierbij de nodige maatregelen om het zo veilig mogelijk te laten verlopen. We hanteren de reguliere aanvangstijden van de lessen, maar stoppen 5 minuten eerder dan op het rooster staat, zodat leerlingen en ouders kunnen vertrekken en aankomen zonder elkaar in de weg te lopen. Zodra het kan, hanteren wij weer de normale lestijden. Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de les aan bij je leslocatie. Zo voorkomen we dat er te veel mensen bij elkaar staan te wachten. De andere maatregelen hebben we naar alle leerlingen gemaild. Als je een proefles komt doen sturen we je deze informatie natuurlijk ook op.

Online live lessen

Ondanks dat we een tijdje niet in de danszalen mogen, gingen onze danslessen natuurlijk gewoon door, maar dan online. Onze dansdocenten gaven in de eerste en tweede lockdown deze live lessen via Zoom. Het voordeel van live online lessen geven is dat de docenten de leerlingen nog steeds konden zien, correcties konden geven en gezellig met ze konden kletsen. Door online les te geven om momenten dat het buiten of in de danszalen niet kan, kunnen wij de kwaliteit van onze danslessen blijven garanderen. De docenten hebben zich verdiept in het online lesgeven en kunnen ook van deze lessen een feestje maken, inclusief leuke dansspellen voor de kids! Natuurlijk is het anders en nooit zo leuk als samen dansen in het echt, maar het was een goed alternatief. Toch zijn we blij dat we weer echt samen kunnen dansen. Nu nog even buiten, hopelijk binnenkort binnen.

Danstutorials

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 zijn onze docenten begonnen met het maken van tutorials voor alle leeftijden en dansstijlen. Hierdoor konden de leerlingen, op een eigen gekozen moment, een video aanzetten en een stuk dans aanleren en meedansen. Dit zijn tutorials of meedans video's van opwarmingen, oefeningen en creatieve improvisatieopdrachten voor kinderen. Maar ook konden de leerlingen verdeeld over een aantal weken een stuk van een choreografie in een bepaalde dansstijl aanleren. Kortom er was genoeg te doen! Ook nu nog zijn deze tutorials te vinden op ons YouTube kanaal.

Online activiteiten

Tijdens de lockdowns hebben we, naast de online zoomlessen en de tutorials, ook nog speciale en superleuke online activiteiten georganiseerd. We hebben bijvoorbeeld een Zoomdisco gehad, waar de leerlingen een stuk dans aangeleerd kregen, maar waar we verder gewoon lekker even helemaal los konden gaan met z'n alleen, alleen dan in onze eigen huiskamer! Wat een feest was dit! De virtuele 'doorgeefdans' was ook een groot succes. Iedereen kon zich opgeven en een kort stukje film opsturen van een zelfbedacht dansje. De eindpose van de ene leerling vormde de beginpose van de volgende leerling en zo gaven de leerlingen samen een hele dans aan elkaar door. Er waren zoveel inzendingen dat we zelfs twee doorgeefdansen hebben gemaakt. De eindresultaten kun je zien op onze social media.
Ook hebben we de 'Grote Balletstudio Mirjam Ouwerkerk Dansquiz' georganiseerd met ongeveer 50 deelnemers! Er werden vragen gesteld over dansstijlen, dansgeschiedenis, de balletstudio en de voorstellingen van de balletstudio. Uiteindelijk was het een ontzettend gezellige avond waarbij iedereen gewoon even ergens anders aan kon denken dan aan Corona. Ook wel eens fijn!

Kijk voor een hele leuke samenvatting van onze Zoom-activiteiten gerust even onderstaande video!