Presentatiegroepen & Juniorklas

Presentatiegroepen

Presentatiegroepen 2010-2011

In september 2001 werd de Presentatiegroep opgericht, om zo getalenteerde leerlingen een extra mogelijkheid te bieden om zich te ontwikkelen. Het doel van de Presentatiegroep is om deze leerlingen meer ervaring op te laten doen met optreden, om hun techniek nog verder te ontwikkelen en om bij promotie evenementen de Balletstudio te vertegenwoordigen. De leerlingen die in aanmerking komen voor de Presentatiegroep zijn minimaal 14 jaar, hebben klassiek ballet als achtergrond en zijn thuis in meerdere dansstijlen. Zij worden door de docenten uitgekozen om deel te nemen in de Presentatiegroep.

Voor de jongere getalenteerde leerlingen tussen 10 en 14 jaar bestaat sinds september 2012 de Juniorklas. Dit is een goede voorbereiding voor de Presentatiegroep en er wordt in de les dan ook kennis gemaakt met (de dansstijlen van) de choreografieën van de Presentatiegroepen. Bovendien wordt er in de les gewerkt aan een goede danspresentatie en hoe een (dans)rol zo goed mogelijk kan worden overgebracht aan het publiek.

Optredens

De drie Presentatiegroepen nemen ook regelmatig deel aan festivals, wedstrijden of geeft optredens in de regio. Alle dansstijlen die Balletstudio Mirjam Ouwerkerk te bieden heeft – klassiek ballet, jazz/streetdance, tap dance, moderne dans en folklore – worden in de dansen van de Presentatiegroep opgenomen. De choreografieën voor de Presentatiegroep worden niet altijd met de hele groep uitgevoerd. Het kan ook voorkomen dat er in solo’s, duetten of kleine groepjes worden gedanst, om zo aan dansfestivals en regionale optredens mee te kunnen doen. De Juniorklas doet mee aan kleine presentaties in de regio.

In februari 2015 hebben de drie Presentatiegroepen deelgenomen aan de danswedstrijd Dance Stars in theater de Flint in Amersfoort. Presentatiegroep 1 wist hier met hun dans Axiom onder de naam Onetofour de tweede plek te bemachtigen. Zij hebben ook meegedaan in de finale van the Dutch Dance Battle. Ondanks dat ze hier niet in de prijzen vielen kregen ze wel het geweldige commentaar dat de techniek (niveau en uitvoering), interactie en groepseenheid top waren!